Tüm ayarları ve yönetici şifresini sıfırlamak Fabrika ayarlarına geri dönmek. (Reset)

NOTE: Önemli not! Tüm kullanıcı ayarları silinir ve cihaz fabrika ayarlarına geri döner.

Örneğin router’ınızı yeniden yapılandırmak istediğinizde (tüm kullanıcı ayarlarını silmek istediğinizde) veya web arayüzüne erişim sağlamak için kullandığınız şifrenizi kaybettiğinizde / hatırlayamadığınızda Keenetic cihazınızı fabrika ayarlarına döndürmeniz (kullanıcı ayarlarını fabrika ayarlarına döndürmeniz) gerekebilir. (Reset)

TIP: İpucu: Sıfırlamayı (Reset) doğru yapmak için Keenetic’in tüm ağ kablolarının bağlantısını geçici bir süre kesmeniz önerilir.

Router’ın web arayüzüne bağlanamadığınızda (örneğin bir web arayüzü sayfası açamadığınızca ya da şifrenizi unuttuğunuzda) fabrika ayarlarına geri dönmek için bu yöntem kullanılabilir.

Cihazda bir ‘Reset’ tuşu bulunmaktadır. Bu sıfırlama tuşu, Keenetic cihazınızın arka bölümünde portların yer aldığı alandadır. (tuşun bulunduğu yer modele göre değişebilir).

1.png


Sıfırlama (Reset) süreci boyunca cihazın durumunu gösteren ‘Durum’ (Status) Led’ ine  (en solda) dikkat edilmelidir.

2.png

Keenetic cihazınızı fabrika ayarlarına sıfırlamak için aşağıdaki adımları takip edin:

Router’ı açın ve cihazın tamamen yeniden yüklenmesini bekleyin.

Sivri ve ince bir obje (kalem yada kürdan gibi) yardımıyla ‘Reset’ tuşuna basın. NOTE: Önemli Not: (İğne vb. cisimler ile reset tuşuna zarar verebilirsiniz bu sebeple bu tarz cisimler ile reset tuşuna basmayın.)

 

Ön panelde bulunan ‘Durum’ göstergesi aralıklarla yanıp sönünceye kadar (10-12 saniye sürebilir) basılı tutun ve bırakın.

Bu işlem tamamlandıktan sonra Keenetic varsayılan ayarları  ile (fabrika ayarlarını) yeniden başlayacaktır.

NOTE: Önemli not! ‘Reset’ tuşuna basılı tutarken ‘Durum’ LED ışığının sık sık yanıp sönmeye başlayacağı ana kadar bekleyin. ‘Durum’ göstergesi yanıp sönmeye başlamadan önce elinizi çekerseniz Keenetic konfigürasyon sıfırlaması yapmayacak, sadece cihazı yeniden başlatacaktır.

 

‘Reset’ tuşuna 30 saniyeden fazla basmayın. Aksi takdirde cihaz, yeniden başlatma aşamasındayken acil durum kurtarma moduna geçer.

Bu makale yardımcı oldu mu?

244 kişi içerisinden 194 kişi bunun yardımcı olduğunu düşündü

Başka sorularınız var mı? Bir talep gönder

Yorumlar

0 yorum

Yorum yazmak için lütfen oturum açın: oturum aç.